Gyógynövények

A mágikus cickafark


Hazánkban 2022-ben az év gyógynövénye a közönséges, mezei Cickafark lett. Másrészt a cickafark a vér és az energiarendszer közötti kapcsolat különleges növénye. A véren és a keringési rendszer harmonizálása által, mágikusnak mondott hatása van a csakrákra, azokat kiegyensúlyozza. Javítja a közérzetet, az életminőséget.
A kelták például külön rituálét végeztek a szedése előtt. Achilles a társainak a vérző sebeit gyógyította a segítségével. Kámfor illata és ernyős fehér virága van. A természetben mindenfele megtalálható, úton-útfélen, mezőkön, réteken, de utak mentén is. Érdemes szedni és leszárítani, hogy az év bármely szakában használhassuk.

A nők növényének is szokták nevezni. Minden nőnek kell, hogy legyen otthon ebből a csodás növényből. Tea, por, tinktúra, vagy illóolaj formában is alkalmazható. Akár aranyérre, vérzéscsillapítónak, fekélyekre, sebekre fájdalomcsillapítónak használható.
Előnyei a terhesség időszakában is hasznosak, gyulladáscsökkentő, görcsoldó. Csökkenti a vérzést, a keringésre rendkívül pozitív hatással van, a vért tisztítja. A termékenységi nehézségeknél is minden teának az alkotóeleme kell, hogy legyen. (Babaváró programnál.)
Az emésztésnél is jótékony, a gyomornyálkahártyát bevonja, ezáltal megvédi a gyomrot a savas felmaródástól. Az epetermelésre jó hatással van, hiszen a keserűanyag tartalma serkenti az epetermelést.

A keringésre erősítő hatással van, az apró ereket kitágítja, így gyorsítja a keringést, jobb lesz a sejtek oxigén ellátása, így a sebgyógyulás is hatékonyabb lesz, az egész testben jobb lesz a keringés és a működés. Ez aztán a visszerekre is jótékony hatással lesz, a blokkokat kitisztítja, érelmeszesedés is javulhat.