Blog

A pénz a föld vére!

A történelem előtti időkben a pénz még magában hordozta eredeti szentségét, mert az emberek ismerték az anyagi és szellemi dolgok közötti kapcsolatot. A pénz fokozatosan vált le isteni eredetéről. Ugyan a pénz érme és papír formájában is létezett, ám a XXI. századba lépve egyre inkább „virtuális” eszközzé vált, amelynek nyilvánvalóan nincs valós értéke: voltaképpen csak azt a földi értéket hordozza, amit mi, emberek tulajdonítunk neki. De ebből logikusan következik a felismerés, hogy a pénz csak akkor válik pénzzé, ha kollektíve annak ismerjük el. Tehát amíg mi emberek pénzzé nem „változtatjuk”, a papírdarabnak valójában nincs semmi hatalma.
A pénz tehát energia, amelyet a gondolataink vezérelnek.
Mivel mindvégig mi, emberi lények irányítjuk, irányítottuk a pénzzel kapcsolatos folyamatokat. Ennek egyik kulcsát a kvantumfizika szolgáltatja. A kvantumfizikusok már megértették, hogy az energiarészecskékre koncentrálódott emberi figyelem befolyásolja, sőt, megváltoztathatja az adott energia természetét.
Amikor pénzt adunk vagy pénzt kapunk, mondjuk ki, vagy legalábbis tudatosítsuk, hogy „A pénz szeretet”, így minden egyes pénzügyi művelet adakozássá válik. Ha a pénzünket a szeretet, az öröm, a bőség és a jóakarat áramlatán bocsátjuk tovább, mindenki, aki részesül a pénzünkből, az anyagi szint mellett egy isteni és spirituális szinten is kapni fog, amely előbb vagy utóbb, közvetlen vagy közvetett módon, de mindig visszajut hozzánk, mert ez az univerzum törvénye.