Blog

A természet ereje: az őszi erdő

Az őszi erdő látványa, az erdőben sétálás, gyaloglás, vagy egyszerűen csak ott időzés hozzájárul a modern világ okozta mentális, fizika és lelki nyomások enyhítéséhez, szélesebb értelemben a természet gyógyító ereje segít a test és az elme egyensúlyának megteremtésében.
Az ezeréves terápia szerint az ember is a természet része, és szükségünk van az egymáshoz való kapcsolódásra.
-Csökkenti a stresszt. Kutatók vizsgálták az erdőjárás előnyeit és megállapították, hogy a szabadidős erdei séták a stressz hormon, azaz a kortizol csökkenését eredményezik a városi sétákhoz képest, beszámoltak arról, hogy jobb a hangulatuk és kevésbé szoronganak egy-egy erdei séta után.
– Javítja a hangulatot. A természethez való kapcsolódás összekapcsolható a boldogságérzettel és a mentális jóléttel. A természetben eltöltött idő olyan hormonokat szabadít fel, amelyek örömmel és nyugalommal töltenek el, és erősítik a pozitív életszemléletet.
– Felszabadítja a kreativitást. Jelentősen javultak a problémamegoldó képességeik, miután maguk mögött hagyták a modern világhoz kapcsolódó technológiákat, és három napot a természetben töltöttek.
– Erősíti az immunrendszert. A fák és növények fitocidokat bocsátanak ki, amiket az erdőben töltött idő alatt belélegezünk. Ezek az anyagok segítik testünket a betegségek leküzdésében.
– Csökkenti a magas vérnyomást. A kísérletek során bebizonyosodott, hogy csökkenti a vérnyomást, amely kulcsfontosságú tényező az egészséges szívműködés fenntartásában.
– Felgyorsítja a betegségből való felépülést. Az is kiderült, hogy a természet erőteljes katalizátor lehet a betegségekből való felépülési folyamatokban.
Olyan tanulmányok is készültek, amik arra az eredményre jutottak, hogy még az ablakból nézett természetes környezet is csökkenti a gyógyulási időt.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdésed van és szeretnél arra válaszokat kapni, akkor kérlek keress meg a megadott telefonszámon. Örömömre szolgálna, ha tudnék segíteni!

Várom a hívásod!