Blog

Almaecet

Az egyszerűség híve vagyok, ezt tudom ajánlani minden kedves olvasómnak. Nagyon nagy élvezet minden dolognak a legegyszerűbb formáját alkalmazni. Először ugyan görcsösen kell visszavenni az érzelmeket, de megéri és az elért eredmény csak rövid ideig várat magára és örömet okoz!!!
Az almaecetről szeretnék most írni és javaslatot tenni arra, hogy miért használd a saját kezeddel elkészített almaecetet! (Tudom, hogy egyszerű megvásárolni is és nem drága termék.)

Vegyél 2 kg almát, darabold fel, érett legyen, lehet kukacos is, ütődött is, alma héja is jöhet bele. A hibás részeket vágd ki, mosd meg, és tedd bele egy 5 literes üvegbe. 2 liter vizet forralj fel 10 dkg cukorral, 2 dkg sóval, majd ezt öntsd rá az almákra. Zárásként az üvegbe egy szelet kenyeret tegyél, mint amikor kovászos uborkát teszel el. Tetejére kistányért tegyél, ha felforr ki tudjon jönni a felesleges lé. 10 napig tartsd meleg helyen, hogy felforrjon és megérjen. Ekkor leszűrjük. Ez az alaplé. Az alaplére literenként 10 dk cukrot tegyél, majd 4 hétig hagyd erjedni, avagy érni. Végül leszűrni és üvegekbe tölteni.

Pozitív hatásai a szervezetünkre: serkenti az emésztést, ezáltal fogyókúra esetén kihagyhatatlan, csökkenti az étvágyat, javítja az anyagcserét, csökkenti a vércukor szintjét, méregtelenít, serkenti a vizeletürítést, segíti a vese és a szív munkáját, sejtszinten javít, tehát a testünk minden részét felfrissíti.

Tisztulnak ezáltal a gondolatok és az érzelmek is!