Blog

Beszélő növények

Sok éves megfigyelésemet osztom meg Veletek a beszélő vagy kommunikáló növényekről. Elég gyakran kaptam cserepes virágot névnapomra, születésnapomra. Észrevettem, pl. a Sáritól kapott virágom egyszer csak elkezdett hervadni, lógatta a virágját, persze nem értettem miért, hiszen fényt és vizet kapott. Pár nap múlva telefonhívást kaptam, hogy a Sári balesetet szenvedett és kórházban van. Érdekesnek találtam, hogy a virág és a Sári között micsoda kapcsolat lehet, hogy engem így értesítsenek??? Akkor még nem értettem, de az eset sorra megismétlődött, más és más személyekkel. Jeleztek a növények és engem boldogsággal töltött el. Hatalmas tiszteletet éreztem növényeim iránt. Elkezdtem beszélni hozzájuk, köszöntem nekik, mikor haza érkeztem. Ők pedig hálából egyre többet virágoztak, egyre dúsabbak lettek és pedig egyre boldogabb lettem. Örömforrások, most már tudom!

Tudományosan

Nagy-Britanniában, Izraelben és az Egyesült Államokban végzett egyidejű, egymást is ellenőrző kísérletsorozat révén bebizonyosodott, hogy a növények bizonyos hullámtartományban beszélnek. Ezek a hanghullámok műszerrel foghatók.

A mért hangok a kísérletbe bevont több mint száz növénytől származtak. Beszélt a muskátli, a szegfű, a liliom, de a cukorrépa és a kukorica is. Különböző napszakban, évszakban, sőt vegetációs időszakonként is eltérő rezgéseket adnak, ezek feltehetően az egymás közti információcsere eszközét jelentik.

Hogy mi szüksége van a növényeknek erre a tulajdonságra? Az 1970-es években a tudósoknak meggyőző kísérletekkel sikerült bebizonyítaniuk, hogy a növénynek érzelmei is vannak, és félelmét, örömét vagy aggódását ki is sugározza, azaz tudtára adja a környezetében élő többi növénynek. Később már egyéb kommunikációs lehetőségre is fény derült.
A növények kommunikálnak egymással, hogy továbbítani tudják a fontos információkat, hasonlóan az emberekhez és állatokhoz – állítja egy friss kutatás.

Amennyiben a segítségemre van szükséged, akkor kérlek keress meg. Örömömre szolgálna, ha tudnék segíteni!
Várom a hívásod!