Blog

EGYSZERŰEN – jobban!!!

Az egyszerűsítés első lépése, észrevenni a bennünk és a körülöttünk lévő világot!
A minimalizmus – azt mondják – szabadságot hoz. Hogyan lesz a kevesebből több?


Kísérletsorozattal igazolták, hogy minél kevesebb döntést kell meghoznod egy nap, annál inkább tudsz pozitív döntést hozni. Ezért olyan saját menetrendet kell magadnak kialakítani, amikor leredukálod a napi feladataidat, cselekvéseidet, teendőidet. Ami felszabadul, az a döntési kapacitás. Jonathan Levine és kollégái a Stanfordi Egyetemen néhány évvel ezelőtt egész kísérletsorozattal mutatták ki, hogy megvan a napi kvóta, hogy hány döntést tudsz hozni egy nap, és nincs köztük súlyozás. Ha azon merengsz, hogy gombás vagy sonkás pizza legyen, vagy melyik karkötődet vedd fel reggel, az ugyanúgy egyet von a napi kvótádból, mintha azt kéne eldöntened, hogy melyik állásajánlatot fogadd el. Minél több döntést hozol egy nap, a nap végére annál több rossz döntést hozol — ezért minél több döntési helyzetet megspórolsz magadnak, annál hatékonyabb tudsz lenni.
Gondold át, vonatkoztasd el ezt az elméletet, a mindennapi életedre, fizikai szintű életedre, és lépj tovább az úton, és lelki és gondolati szintű dolgaidra is terjeszd ki.


Így lesz az egyszerűsített menetrendből, új rutinok kialakításából a szabadság hírnöke — és így tud a kevesebb valóban több lenni.


Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdésed van és szeretnél arra válaszokat kapni, akkor kérlek keress meg a megadott telefonszámon. Örömömre szolgálna, ha tudnék segíteni!

Várom a hívásod!