Blog

Gyógyító macskák

A macskák már Egyiptomban, Kínában is ősi múlttal rendelkeznek, valamint a Vikingeknél is jelen vannak, az ősi történeteiben, mítoszaiban szerepelnek. Különleges lények. Viccesek, vidámak, játékosak, barátságosak, de mégis rendkívül önállóak. Képesek önállóan beszerezni a táplálékukat, ha kinti macskákról beszélünk. Rendkívül gyorsak, például amikor megfogják a vízben a halat, madarat is el tudnak fogni a fán, de bogarakat is, és az egeret is. Ügyes vadászok. Az utódaikról nagyon nagy felelősséggel gondoskodnak, a táplálás majd a nevelés, tanítás tekintetében is. Magasból ugráskor mindig talpra esnek. Remek gyógyító társai az embernek. Persze önmagukat is gyógyítják, rendkívül gyorsan helyre tudnak jönni, gyógyszer és külső beavatkozás nélkül.

Képesek a fájó, vagy beteg testrészhez feküdni és dorombolásukkal enyhíteni a bajokat. Akár a fájdalmat is el tudják mulasztani.
Jelenlétük stressz oldóként működik. Játékosságuk, kedvességük, csintalanságuk pedig igazi idegnyugtató hatású. Mosolyt csal az ember arcára, felvidul még a legkomorabb ember is.
Emésztési problémánál a macska simogatása jó hatású. Vérnyomáscsökkentőként hat a velük való foglalatosság. Infarktus kockázatát csökkenthetik.
Segítenek az álmatlanság leküzdésében. Izületi fájdalmakat is csökkentik, erősítik az immunrendszert.

Meghosszabbítják az életet.