Blog

Halottak napja

Ilyenkor megemlékezünk halottainkról. Ez a nap nemcsak egyházi ünnep, hanem általános szokássá vált napjainkra. Meglátogatjuk a temetőben nyugvó, elhunyt rokonainkat. Gyertyát gyújtunk, virágokat viszünk a sírjukra és emlékezünk rájuk.
Temetőlátogatás során legyünk figyelemmel arra, hogy bizonyos szellemek, entitások hozzánk szegődhetnek, haza vihetjük őket. Ebben az időszakban ugyanis a két világ közötti ajtók meg-megnyílnak és átsuhannak az eltávozni nem tudott lények. Elmenni a fénybe nem tudtak, ezért ilyenkor hozzátapadnak az emberekhez, hogy energiához jussanak. És ez okoz a későbbiekben problémákat. Gyengeség, fáradtság, betegség, pl. nem vagy ura önmagadnak. Azonban nem mindenkihez tudnak kapcsolódni, hát ezért légy körültekintő. Ami megvéd ilyenkor, az a magas rezgésszint.
A temetőlátogatáskor ne légy szomorú, hanem légy tárgyilagos. Ne legyen benned sajnálat, szánalom, hanem légy életorientált. Ne légy indulatos, mérges, zaklatott. Kerüld az érzelmi megnyilvánulásokat, mert az bevonzza, ahhoz tudnak kapcsolódni a holt lelkek szellemei.
Légy hálás, köszönd meg nekik a jóságukat, a szeretetüket, pozitív megnyilvánulásaikat.