Blog

Helyiségek energetikai megtisztítása

Egy fáradt nap után jólesik egy nyugodt, mindentől mentes otthonba hazaérkezni és kellemesen eltölteni a nap hátralévő részét. Aktív vagy passzív pihenéssel, háztartási munkával vagy szórakozással. Azonban otthonunk időnként feltöltődik nemkívánatos elemekkel, zavaró energiák jelenléte válik érzékelhetővé, mely csökkenti az életkedvünket, a ritmusunkat lefékezi, szomorú vagy akár dühös hangulatba is kerülhetünk általa.
A körülöttünk lévő világban minden rezgés és energia. Mivel minden mindennel összefügg, így környezetünk rezgései hatással vannak ránk és ez megfordítva is igaz. Gondolatainkkal és érzéseinkkel rezgéseket keltünk magunk körül a térben. Ezért nem mindegy, hogy azokban a terekben ahol huzamosabb ideig tartózkodunk, mint pl. a lakásunk vagy a munkahelyünk, milyen gondolatminták és érzések dominálnak.
Bárki megtapasztalhatta már élete folyamán, hogy bizonyos helyeken jól érezte magát, míg máshol indokolatlannak tűnő rossz érzés fogta el. Egy vita, vagy veszekedés után érezhetően feszültté válik a légkör szinte tapinthatóan „izzik a levegő”. Ha pedig valamely negatív érzelmi állapot tartósan fennáll, akkor megülnek a rossz energiák az adott térben.
Ha tudatosan még nem mindig vagyunk képesek figyelni a negatív energia mintáinkra, a tértisztítás különböző jól bevált ősi módszereivel mégis van lehetőségünk semlegesíteni, tisztítani és harmonizáló energiákkal feltölteni a körülöttünk lévő teret.
A tértisztításnak több lehetséges módszere áll rendelkezésünkre. Leginkább elterjedt a füstölők égetése, de az elemekkel való tértisztításnak ez csak az egyik lehetséges válfaja.


Tisztítás tűz elemmel:
A gyertya lángja a tűz elemet kelti életre. Nagyon fontos, hogy amikor tisztító célzattal gyújtunk gyertyát, akkor helyezzük tudatunk középpontjába a szándékunkat.(Ezzel tulajdonképpen megszenteltük a gyertyánkat.) A tűznek átalakító ereje van. Segít a sötétség megszüntetésében, a sűrű energiák elégetésében. Kérjük a gyertyát arra, hogy a tűz erejével szabadítsa meg a helyiséget minden terhes energiától és töltse fel fénnyel. Amikor ilyen módon kapcsolatba lépünk a gyertyával, akkor szándékunkkal létrehozunk egy erőteret. Ez áthatja a gyertyát, ami azután azt az információt fogja árasztani magából, amit általunk kapott.


Tisztítás víz elemmel:
A víz elemnek van a legerősebb tisztító, harmonizáló hatása. A víz olyan elem, amely mindig mozgásban van. A vizet mi magunk is meg tudjuk szentelni. Ez nem jelent mást, mint hogy megadjuk neki a tisztításhoz szükséges információt. Fogjuk az edényt két kezünk közé és mondjuk el, hogy mire szeretnénk használni a benne lévő vizet. Készíthetünk így vizet tisztításhoz, gyógyításhoz, harmonizáláshoz stb.


Tisztítás föld elemmel:
A só a föld elemhez tartozik. Nem csak terek, hanem ásványok tisztítására is kiváló. Az elemek közül ez a legnyugodtabb. Erejére, szilárdságára minden embernek szüksége van ahhoz, hogy kiegyensúlyozottabb legyen. A föld elem esetében a tisztítás lassabban és finomabban megy végbe, mint a többi elemnél. Fokozatosan magába szívja magába és tisztítja az energiákat. Majd a megtisztított tápláló energiákat adja vissza.
Megszentelése: Kérjük meg a sót, hogy szívja magába a térben és a falakban megrekedt negatív energiákat és érzelmeket. Ha hiszünk a szándékunkban akkor az meg is fog történni.

Tértisztítás levegő elemmel:
A levegő a legélénkebb a négy elem közül. Állandóan mozgásban van, eközben mindennel érintkezésbe kerül. Mindig változást hoz, mivel egyesíti és továbbítja az energiákat. Füstöléskor ezt az energiát fordítjuk a hasznunkra. Füstölő gyújtásánál is fontos, hogy a tudatunk középpontjába helyezzük, hogy ezt a füstölőt a tér megtisztításának céljából gyújtom meg.
Az elemek egymáshoz kapcsolódnak. Minden elem függ a másiktól és kölcsönösen uralják egymást. A tűznek levegőre van szüksége, hogy égni tudjon, a tűz alapja a föld, anélkül nem tudna létrejönni. A tűz földet hagy maga után. A víz és föld kölcsönhatásából keletkezik az élet.
A tértisztítás akkor a legtökéletesebb, ha egymás után minden elemmel körbejárjuk a szobát, de ha csak egyetlen elemmel tisztítjuk a teret az is hatásos. A vizet és a sót tisztítás után távolítsuk el mert magukba szívták a sűrű negatív energiákat. Füstölés után pedig jól szellőztessük ki a lakást.
A legfontosabb pedig az, hogy mindig próbáljunk tiszta, pozitív gondolatokkal tevékenykedni a fenti módokon megtisztított helyiségekben. Ez nem egyszerű, de szerencsére bármikor lehetőségünk van tértisztításra az elemek segítségével.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdésed van és szeretnél arra válaszokat kapni, akkor kérlek keress meg a megadott telefonszámon. Örömömre szolgálna, ha tudnék segíteni!

Várom a hívásod!