Blog

Így relaxálj!

Amikor elhatározod, hogy relaxálni fogsz, ezt válaszd. Egyszerű és hatásos. Kezd ezzel a napod! Fejezd be ezzel a napod!
Helyezkedj el kényelmesen, ülve vagy fekve. Tudd, hogy ebben a folyamatban a kozmikus energiát, a pránát vezetjük végig önmagunkon. Ez az éltető energia átjárja és feltölti egész lényünket, amelytől kiegyensúlyozottan és ritmikusan fog működni testünk és tudatunk.
– Érzem, hogy nyugalom és békesség áraszt el, távoznak a fizikai testemből a feszültségek, érzelmi és gondolati nehézségek is elillannak, átjár a könnyedség energiája, életerőt lélegzek be, egyre könnyebbé, és oldottabbá válok, elengedek minden félelmet, haragot, gyűlöletet, aggódást, egyre érzem hogy könnyeddé és szabaddá váltam.
Érzékeimet befelé fordítom, a külvilág zajai egyre távolabbról hallatszanak, és már nem zavarnak meg a neszek sem. Belső utamon járok és hallgatom a belső csendet.
Ellazul a fejem és az arcom, ellazul a fejem és az arcom, ellazul a fejem és az arcom,
Ellazult a fejem és az arcom.

Ellazul a nyakam, ellazul a nyakam, ellazul a nyakam,
Ellazult a nyakam.

Ellazul a vállam és akarom, ellazul a vállam és akarom, ellazul a vállam és akarom,
Ellazult mindkét vállam és karom.

Ellazul a gerincem, ellazul a gerincem, ellazul a gerincem,
Ellazult a gerincem.

Ellazul mindkét lábam, ellazul mindkét lábam, ellazul mindkét lábam,
Ellazult mindkét lábam.

Érzem, hogy egy gyönyörű fehér fényoszlop ereszkedik alá, és ez a tiszta fény, méltóságteljes hullámokban elárasztja az arcom, a fejem, kitölti, elárasztja hasüregemet. Tiszta fénye átjárja veséimet, májamat, gyomromat, lépemet. Nyomában a békesség és a nyugalom árad. Lassan, ujjpercről ujjpercre engedem felfelé áramolni ezt a fényességet. Érzem, ahogy birtokba vette kézfejemet, ahogy körbefonja csuklócsontomat, ahogy tündöklő fénye tisztítja alkaromat, majd át- és átszövi könyökömet, lazítja felkaromat, vállamat. Majd érzem, ahogy szívem lazul el, ellazulnak tüdőlebenyeim és pajzsmirigyem a nyakam tövében. Belső szerveim ritmikusan és kiegyensúlyozottan működnek. Majd lassan érzem, ahogy elárasztja lábfejemet, átjárja bokacsontomat, ragyogó fénye tisztítja lábszáramat, térdemet, lazítja combomat, farizmomat.
Egész fizikai testem, sejtjeim milliárdjai megpihentek és feltöltődtek.
Veszek három mély levegőt és lassan újra érzem az idő és a tér korlátait. Érzem végtagjaim jelenlétét, rugalmasságát. Elmélyítem lélegzetemet és visszatérek fizikai testembe. Megmozgatom kézujjaimat, lábujjaimat és kinyitom a szemem!