Káros szenvedélyek

Káros szenvedélyeink eredete

Valószínűleg százszor megfogadtad már, hogy búcsút mondasz a rossz szokásaidnak és egészségesen, örömtelien, boldogan fogsz élni.

Tekintsünk egy kicsit vissza, hogy vajon honnét eredhetnek a különböző káros szenvedélyeink. Az alábbi pár gondolattal remélhetőleg tisztázódnak a téma körüli nyitott kérdések.

Megállapítható, hogy a káros szenvedélyeink az érdemtelenség érzéséből fakadnak, a bántalmazás bármely fajtája pedig a másikkal való törődés és tisztelet hiányából fakad. A szeretet hiányát jelzik ezek. A túlzott alkoholfogyasztás, a kábítószerélvezet, a koffein- vagy nikotinfüggőség, a túlhajszolt szexualitás, a vásárlási láz, vagy a szerencsejáték szenvedélye, vagy a kóros evés…. ez mind –mind kísérlet a bennünk lévő űr kitöltésére.

A szenvedélybetegségeknek az az üzenete, hogy a szeretethiánnyal megküzdjünk.

Ha egy csecsemő nem kapja meg mindazt a gondozást, babusgatást, kötődést, melyre szüksége van, akkor szeretethiányban nő fel. Ez rongálja az önbecsülését, és késlelteti az egészséges önszeretet kialakulását. Minél kevésbé szereted magad, annál hajlamosabbá válsz arra, hogy valamiféle pótlékban keress kárpótlást, mert nem érzed magad elég jónak. Ez kényszeres viselkedési formákat alakít ki.
Ezek a helyes mértékből való kizökkenést jelzik.
Ha nem jut neked elegendő abból, amire szükséged van, akkor ezt kompenzálandó, cselekedeteid is egyensúlyból kizökkentek lesznek majd.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdésed van és szeretnél arra válaszokat kapni, akkor kérlek keress meg a megadott telefonszámon. Örömömre szolgálna, ha tudnék segíteni!

Várom a hívásod!