Kiemelt

Lelki tanácsadás

Életünk során többször kerülünk olyan méltánytalan helyzetbe, melyből egyedül nem látjuk és nem is találjuk meg a kiutat. Ilyenkor fordulunk külső segítséghez. Tanácsot kérünk a problémánk megoldására. A lelki tanácsadás a lehető legtöbbet jelentheti a számunkra. A beszélgetés alatt letisztulnak a dolgok, körvonalazódik az elrontott történetünkben a helyes irány,- melyet mint kívülálló személyként – láttat meg velünk a tanácsadó. Kívülállóként láttatja meg saját magunk hibáit, mert ezután sokkal jobban tudunk dönteni a helyes irány megtalálásában.

Negatív élethelyzetekben szinte a legfontosabb, hogy figyelmünket átfordítsuk, ebben a helyzetben is igyekezni kell a JÓT meglátni és megtalálni. Kötelező felülkerekedni saját hibáinkon, problémáinkon. Szerelmi, munkahelyi, párkapcsolati, anya-gyermek, apa-gyermek, karrier, szellemi fejlődés, beilleszkedés, egészség, tanulmányok, kreativítás és még sok egyéb témakörben is a lelki tanácsadás rendkívül hasznos lehet.

Lelki tanácsadás alkalmával összpontosítani kell az önbizalom növelésére, a saját személyiség őszinte megismerésére, önismeretre. Ennek fontosságát hangsúlyozni kell, hiszen mindenki saját maga kovácsa.
A lelki bajok okának felderítése nagyon fontos, megtalálni a hibát, ahol elrontottuk a lépést. Ezt ki kell javítani: megértéssel, megbocsátással, jóvátétellel. Ezáltal lelki egyensúlyunk visszarendeződik.
Módszeresen kell a hibáinkat végigvenni és kijavítani. Tekintsünk rájuk, úgy, mint egy hibás programra. Azt nem töröljük, hanem felülírjuk a helyessel.
A folyamatot támogatni kell a helyes életmód kialakításával, kellő testmozgás beiktatásával. A jóga kiválóan támogatja ezt. Rendszeres meditációk felgyorsítják a lelki boldogság elérését.