Blog

Macska, macska, macska, miért macska?

Az egyik sétám alkalmával jutott eszembe, hogy mennyivel jobb a közérzete azoknak az embereknek, akiknek a környeztében valamilyen kicsi vagy nagyobb állat él. Háziállat akár, vagy díszmadár, esetleg hörcsög, halak, kutya, macska és még sorolhatnám. Nincs egyedül az ember, van kihez szólni, igen beszélünk az állatainkhoz, ők pedig figyelnek és meg is értik. Ők is tudnak velünk kommunikálni, pontosan megmondják, hogy a nekik szánt konzervből kérnek és meg is mutatják. Kifejezik hálájukat és szeretetüket, minden alkalommal, kérés nélkül, önzetlenül. (Van mit tanulni tőlük, legalábbis ezeket.)

Most pedig nézzük a macskákat!!!

Érdekes dologra mutattak rá a pszichológusok a macskaszerető emberekkel kapcsolatban.
A pszichológusok szerint, a lelki egészség jele az, ha valaki szereti a macskákat!

Vannak, akik egyáltalán nem tudják elviselni a macskák jelenlétét, annyira, hogy ha egy gyönyörű példány hozzájuk simul, hidegrázást kapnak tőle. A szakértők szerint ez a fajta viselkedés személyiségi problémákra, és a lelki egyensúly hiányára utalhat.

A macskákkal szemben nem létezik arany középút: valaki vagy imádja, vagy utálja őket.

A puha négylábúak egyedülálló bioenergetikai energiákkal rendelkeznek, összhangban vannak a gazdi kisugárzásával. Számos kutatás alapján bebizonyították már, hogy a macskák jó hatással vannak az ember egészségügyi állapotára. Puszta jelenlétükkel képesek enyhíteni a fejfájást, csökkentik a vérnyomást, az álmatlanságot, és számos más betegséget, amely az aura kiegyensúlyozatlanságából fakad.

A macska figyelmeztet, ha negatív energia van a házban – Figyelj ezekre a jelekre!

Arra is fény derült, hogy azok a személyek, akiknek macskájuk van sokkal sikeresebbek a társadalmi kapcsolatok kialakításában. Abban a házban, ahol cica is lakik, sokkal kiegyensúlyozottabb a légkör, békésebb a családi hangulat.

A pszichológusok szerint a macskákat nem kedvelő személyek 90%-a alkoholfüggő, sőt, életükben legalább egyszer már részt vettek valamilyen bűnöző cselekedetben, mint pl. lopásban, de az is előfordulhat, hogy kleptomániával küzdenek.

A macska megérzi, ha olyan személlyel van dolga, akinek nem tiszta a lelkiismerete. Az a személy, aki nem szereti a macskákat, jó, ha kicsit mélyebben átvizsgálja az életét, hogy miért is érez ellenszenvet a puha négylábúak iránt.

A macskatartás előnyei: Nyugalmat, harmóniát és jólétet varázsol az otthonodba!
Egy macska képes arra, hogy megváltoztassa az emberekhez és a világhoz való hozzáállásunkat, hatására sokkal kedvesebbek és életvidámabbak lehetünk.