Gyakorlati mágia

Minden ember varázsló

A szavakon, vagyis az Igén keresztül fejezzük ki a teremtő hatalmunkat. Mindegy, milyen nyelven beszélünk, szavakban nyilatkozunk meg.

Az ember számára megadatott a szavak mágiája. Viszont, miként a kardnak, ennek is két éle van. Szavainkkal a legcsodálatosabb álmot is megalkothatjuk, ugyanúgy akár mindent lerombolhatunk magunk körül. Alkalmazzuk a szavakat, szépséget, szeretetet, és ha megfelelően alkalmazzuk, akkor földi paradicsomot teremthetünk. Attól függően, hogyan használjuk szavainkat: felszabadíthatnak, vagy rabságba dönthetnek.
Minden mágikus képességünk a szavainkon múlik.
Minden szavunk csupa mágia, és ha nem megfelelően használjuk, fekete mágiává lesz.

Erre most egy példa:
Találkozunk az egyik barátunkkal, és kimondjuk az első dolgot, ami éppen az eszünkbe jut: “Hű de rossz színben vagy! Nem vagy rákos?” Ha hallgat ránk, és egyetért velünk, akkor egy év alatt rákos lesz. Ilyen hatalmas a szavak ereje.

Valaki kinyilvánítja a véleményét, és azt mondja: “Nézzétek, milyen csúnya kislány!” A kislány meghallja, és csúnyának képzeli magát és így éli le az életét.

Most pedig lássuk mit jelent a szavak tökéletes használata: Tökéletes az, ami makulátlan, ez pedig hibátlant vagy bűntelent jelent. Minden, amit önmagunk ellenére érzünk, hiszünk, vagy mondunk, az a bűn. Önmagunk ellen fordulunk, ha megítéljük, vagy kárhoztatjuk magunkat bármiért. A bűn nélküli élet pont ennek az ellenkezője.

Ha az ember bűntelen, tehát tökéletes, nem fordul önmaga ellen. Vállalja a cselekedeteiért a felelősséget, de nem ítélkezik önmaga felett, nem kárhoztatja magát. Ha szeretem ön magamat, és ezt a szeretetet sugárzom feléd, bűntelen vagyok, mert nem vétkezem szavakkal – és cselekedetem viszonzásra talál.

-Ha szeretek, te is szeretsz engem
-Ha bántalak, te is bántasz engem
-Ha hálás vagyok neked, te is hálás leszel nekem
-Ha önző módon viselkedem veled, te is ekként viszonyulsz majd hozzám
-Ha megátkozlak, te is megátkozol szavaiddal.

Ha elhatározzuk, hogy nem követünk el bűnt a szavainkkal, az igazság szól majd általuk, és kitisztul belőlünk minden érzelmi méreg.
Az egyetlen megoldás, ha az igazságra támaszkodva új értékrendet építünk magunknak. Ha jól akarjuk használni a szavakat, az igazság a legfontosabb. Az egyik oldalon állnak a hazugságok, amelyek rontást szórnak, a másik oldalon az igazság, amelynek ereje képes megtörni a gonosz varázslatot. Csak az igazság szabadíthat fel mindannyiunkat.