Blog

Rejtett helyek baktériumoknak

A baktériumok szemmel nem látható élőlények, vannak jó és vannak káros hatásúak is. Az emésztést segítő baktériumokra nagy szükségünk van, ők pozitívhatásúak.
Azonban amelyek fertőzést, betegséget okoznak, azok nem jó hatásúak. Védekeznünk kell ellenük. Ezt megtehetjük rendszeres fertőtlenítéssel, tisztítással.
Tapasztalataim szerint egy lakásban számtalan helyen előfordulnak, ezek közül most felsorolok párat, hol érdemes alaposabban fertőtleníteni.
Első helyen a mosogató szivacsok vannak. A vízzel folyamatosan érintkeznek, ételmaradék, meleg az ideális táptalaj a baktériumoknak. A gyakori csere, 60 fok feletti mosás, vagy mikrohullámú sütőbe 1 perc alatt elpusztulnak a baktériumok.
A vágódeszkák szintén ideális helynek számítanak. A sokféle nyers hús maradványtól a tisztítószerek használata a legjobb.
A fogkefe szintén a leggyakoribb hely a baktériumok számára. Szintén gyakori csere a megoldás, valamint mikróban 1 perces kezelés.
Hűtőszekrények, ládák is elég jó táptalaja lehet a bacik terjedésének.
A fürdőszoba és a konyha a következő veszélyes terület, ahol fokozott tisztántartás és fertőtlenítés szükséges, hogy biztonságban élhessünk.
A klíma és a szellőzőrácsok a következő kihívás, sajnos nem mindenki gondol ezek fertőtlenítésére, nagyon sok légúti problémát okoznak a tisztítatlan eszközök.
Végezetül a kilincseket, a nyílászárók fogantyúit említeném meg. Annyira mindennapi szennyezettségnek van kitéve, hogy ezeknek napi szinten fontos a fertőtlenítése.
A sornak itt még nincs vége, jöhetnek a ruháink, a fekhelyünk, a telefonunk és az egyéb elektromos eszközeink.