Kiemelt

Segítő angyalok

Igen, valóban léteznek segítő angyalok. Most nem kívánom itt bemutatni az egész angyali hierarchiát, – mert bizony az is létezik – inkább csak egy-két példát szeretnék megemlíteni az angyalok létezéséről. Ismeretlen idők óta léteznek, minden kornak a misztikus szereplőiként jelennek meg, jótevőként, harcos angyalként, avagy segítő angyalok képében. Megtalálhatjuk őket festményeken, ahol láthatjuk elmés közreműködésüket az emberek közötti kapcsolatok segítésében, valamint templomokban, freskókon bibliai jelenetekben. Szobrok formájában jelenítik meg őket utak mentén, hidakon, hídfőkön állva, mintegy védelmezve az építményt. Épületek, várak bejáratánál állítanak szobrot az angyaloknak.

A segítő angyalok részt vesznek az emberek egymás közötti kommunikációjában is, bizonyos folyamatok gördülékenyebbé tételét, megvalósulását elősegítve. Hírvivő szerepük is közismert, amikor pl. éjszaka álomban halljuk meg azt a bizonyos „hírt”, melyre már vártunk. A gazdagság, a bőség üzenete szokott megjelenni álomban, továbbá az elkövetkező betegségekről is üzenetet hagynak (pl. meleg vízben fürdőzés, álmodásakor, aminek a következménye lázzal járó betegség várható) és valamely szerettünk elhalálozásáról is értesítést kapunk álomban, az elhunyt személy megjelenik előttünk, mintegy elköszön tőlünk.

Amit fontos tudni róluk, hogy nagyon szívesen állnak az ember szolgálatába is. Fő feladatuk a Teremtő Isten és az emberek közötti metakommunikáció fenntartása. Jelenlétükkel azt sugallják nekünk, hogy szellemi lények vagyunk mi is, rendelkezünk szellemi résszel és anyagi résszel, azaz testtel is. Láthatjuk, hogy a kommunikáció a láthatatlan térben, a mezőben, a síkokon, a dimenziókban stb. történik.

Kérjük bátran az angyalok segítségét szinte minden esetben, gyakoroljuk és tartsuk fenn ezáltal a szellemi tudatunkat. Ez a tudás összekapcsolva tart bennünket a Teremtő Istennel. Megerősödik bennünk a hit, a bizalom, bölcsebbé válunk, boldogabbak leszünk az életben.