Manuális

Stressz és a szorongás vége!

A horgolás és a kötés olyan kreatív tevékenység, amellyel gyönyörű termékeket hozhatunk létre. A szemet gyönyörködtető látvány mellett azonban számos olyan előnnyel is bír ez a tevékenység, amely pozitív hatással van a mentális egészségünkre. Tudja melyek azok?

A horgolásnak pozitív hatása van, különösen az ember mentális egészségére. Számos tanulmány megerősítette, hogy a kézimunkás tevékenység szerotonint szabadít fel a szervezetünkben, ami egy természetes antidepresszáns.

A boldogság és a kikapcsolódás érzését elsősorban az adja az embereknek, ha sikerül valami hasznosat, ráadásul látványra is értékeset létrehozniuk. A horgolásnál és a kötésnél mindkét kezünket használjuk, és ez arra kényszeríti az agyunkat, hogy kizárólag a kötésre összpontosítsunk. Ezzel az elménk kikapcsol, a nyugalom és a stresszmentes gondolatok kerülnek előtérbe.
A jobb alvás érdekében

Mivel horgoláskor fontos a 100%-os koncentráció, testünk és elménk fokozatosan elfárad. Tehát fáradtnak, de ugyanakkor nagyon nyugodtnak és kiegyensúlyozottnak érezzük magunkat. Ez a tökéletes kombinációja egy pihentető éjszakai alvásnak anélkül, hogy bárányokat számolnánk vagy forgolódnánk az ágyban.

Horgoljon este is – természetesen megfelelő megvilágítás mellett és a rendszeres pihenőidő betartásával. Úgy fog aludni, mint egy kisbaba.

Állj, a feledékenységnek!

A kutatók tanulmányozták a horgolás és a kötés memóriára és agyra gyakorolt hatását is. Megállapították, hogy ez a fajta kreatív tevékenység 30-50%-kal csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát. Ez hogyan lehetséges?

A horgolás serkenti az agyat és állandó működésre ösztönzi. Ha az agyat rendszeresen edzésben tartjuk, akkor képes hatékonyan működni és elraktározni az emlékeinket. Ezenkívül, a horgolás és a kötés a finom motorikára is nagyon kedvezően hat.

A horgolás és a kötés 30-50%-kal csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát.
Az egészséges önbizalomhoz vezető út

Ha hasznosnak és tevékenynek érezzük magunkat, képesek vagyunk jobban teljesíteni és magabiztosabbnak érezzük magunkat. Mindannyian be szeretnénk bizonyítani valamit és nyomot hagyni az utókornak. A horgolás olyan tevékenység, mellyel gyönyörű és hasznos termékeket készíthetünk, szeretettel és a két kezünkkel. Ez egy olyan tevékenység, amely látványos eredményt mutat, az elkészült termékeket meg lehet nézni és tapintani.

Az embereknek ez adja az elégedettség érzését és ezáltal az önbizalmuk is növekszik. El tudják fogadni a dicséretet, de a bírálatot is, tudnak dolgozni a kreatív képességeik fejlesztésén, és be tudják mutatni (és esetleg eladni) az elkészült termékeiket.

A következetesség és az összpontosítás javítása

Ha problémája van a koncentrációval és nehezen tud következetes lenni, van egy megoldásunk az Ön számára. Kezdjen el horgolni. Látni fogja, mennyire igyekezni fog, következetes és koncentrált lesz a tevékenység során.

A horgolás során elmélyül, a figyelme száz százalékban a tevékenységre fog összpontosulni, és nem terelődik másra. És amikor belemerül a horgolásban, az elkészült termékek gyönyörűek lesznek. Nos, ezt következetesség nélkül nagyon nehezen érhető el. Ezért garantáljuk, hogy koncentrációja és a következetessége jelentősen javulni fog.

A horgolás vagy kötés közbeni következetessége és koncentrációja az idő múlásával a munkájában és egyéb tevékenységekben is megmutatkozik majd.