Uncategorized

Szociális hálók

A világ folyamatosan változik, ezért beszéljünk a közösségi hálózatokról. Nekik köszönhetően korlátlanul kommunikálhatunk bárkivel. De ne feledjük, ha egyszer online, mindig online. Ezért legyünk óvatosak azzal, hogy mit posztolunk, mit kommentelünk, mit lájkolunk, hiszen mindez még nagy időbeli távolsággal is nyomon követhető. Nézzük, milyen eszközöket használhatunk.

A legtöbb ember ismeri a Facebookot, és a legtöbb ember használja a Facebookot. Ez a mi személyes terünk, ahol megosztjuk érzéseinket, képeinket, kommunikálunk és különböző információkat cserélünk.

Az Instagram talán a legszélesebb körben használt hálózat a fotók és videók megosztására. Képeket készítünk és megosztjuk azokat nézőinkkel – követőinkkel. Az Instagram egy másik funkciót is kínál, ez pedig az Instastories. Fotókat vagy videókat osztunk meg 24 órán keresztül. Ezután törlődnek. Rengeteg különböző hashtaget is hozzáadhatunk. A hashtag egy nagyon hasznos eszköz. Ez egy dupla rács használata egy szó előtt, ami a közzétett történethez tartozik. A megfelelő hashtagek használatával pedig nagyszámú néző számára elérhetővé tehetjük a posztot.

A Pinterest mindenkinek szól, aki inspirálódni szeretne. Az inspiráció mennyisége itt valóban határtalan.

A Twitter tulajdonképpen egy kicsit olyan, mint a mikroblogolás. Rövid üzeneteket posztolhatunk, maximum 280 karakter hosszúságban. Ezeket tweeteknek nevezzük, és a felhasználó profilján kerülnek fel. A YouTube és a Tik Tok egy nagyon népszerű platform a videók készítésére, megtekintésére és megosztására.

Messenger, WhatsApp  és a Viber- ezeket a hasznos alkalmazásokat a legtöbben a barátokkal és a családdal való kommunikációra használjuk. A WhatsApp is kiváló eszköz, ha nagyobb csoportot szeretnénk elérni. Egy így létrehozott csoportnak maximum 256 tagja lehet.

Comments Off on Szociális hálók