Vércsoport

Táplálkozás típusok vércsoport szerint

Kiegyensúlyozott típus – B vércsoport


A közép-európaiak 10 százaléka tartozik ide. Az éghajlati viszonyok megváltozásának tudható be a B vércsoport kialakulása, valamikor i. e. 15 000 és 10 000 között, a Himalája magas hegyei környékén, a mai Pakisztán és India területén. Az emberek akkoriban földműves közösségekbe tömörültek. Nemcsak húst és tejtermékeket fogyasztottak, hanem minden ehetőt, amit a természet kínált számukra. ĺgy e vércsoport képviselőit ma leginkább úgy jellemezhetnénk, hogy „mindenevők”.


Modern típus – AB vércsoport


Az AB a legújabb vércsoport, s éppen ezért nagyon ritka, a népesség kevesebb, mint 5%-ban fordul elő. A kaukázusi A és a mongol B típus „összeolvadásának” eredménye. A létezésére utaló első jelek csupán 1000–1500 évesek. Az ezzel a vércsoporttal rendelkezők az A és a B típus jellegzetességeit is magukban hordozzák. Ez általában érzékeny immun- és emésztési rendszerrel jár együtt. (F: internet)


Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdésed van és szeretnél arra válaszokat kapni, akkor kérlek keress meg a megadott telefonszámon. Örömömre szolgálna, ha tudnék segíteni!

Várom a hívásod!