Elmeprogramozás

Te melyik agyféltekédet használod?

Jobb vagy bal agyféltekéd?

Mindenki tudja, hogy a két agyféltekénk van, a jobb és a bal, nem egyformán, hanem eltérően működnek. A jobb agyfélteke használatakor a kreatív készségek, az érzelmek, a fantázia birodalma érvényesül, a bal agyfélteke használatakor pedig a logika, a racionalitás, a következetesség a mérvadó.
Nézd meg a lányt a címlapképen, melyik irányba látod forogni? Persze a lány nem forog semerre, ez a két agyfélteke aktivitását, működését mutatja. (Óra járásával megegyező irány= jobb agyfélteke, óra járásával ellentétes =bal agyfélteke működik)
Néhányan képesek, hogy mindkét irányt működtessék, de a legtöbben egyféleképpen tudják látni.
Tegyél egy próbát, képes vagy-e megfordítani a forgás irányát, váltogatva agyféltekéid között.

A legtöbben az egyik gondolkodásmódot részesítik előnyben a kettő közül. Általánosságban elmondható, hogy az iskolai oktatásban a bal agyféltekés gondolkodás a jellemző. Háttérbe szorul a jobb agyféltekés használat.
Néhányan azonban képesek egyformán használni mindkét agyféltekéjüket.
Különböző gyakorlatokkal, fejlesztésekkel aktiválni, üzembe lehet helyezni a másik, vagy mindkét agyféltekét.
Ez pozitív hatással van az ember mindennapi életére, aktivitására, lehetőségeinek kihasználására, egyszóval ez a fejlődés lehetősége, hogy meghaladjuk önmagunkat!

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdésed van és szeretnél arra válaszokat kapni, akkor kérlek keress meg a megadott telefonszámon. Örömömre szolgálna, ha tudnék segíteni!

Várom a hívásod!