Kiemelt

Telefonos jóslás

Ősidők óta kíváncsiak az emberek a jövőjükre, érdekli őket a sorsuk alakulása, szerencséjük eljövetele. Mindig is keresettek voltak a jósok és a jövendőmondók, akik így vagy úgy ismerték a jövőt. Nagy érdeklődést váltott ki úgy az egyszerű emberek körében, mint, uralkodói körökben. Az asztrológia, a csillagok állásából tud következtetni bizonyos dolgok bekövetkezésére. Háborúk, csaták kimenetele, uralkodóváltás, születés és halál, szerencse és gazdagság, szerelem és átok és gyűlölet voltak a legfőbb érdeklődést kiváltó témák.

A régi időkben és a mai időkben is maradtak ugyanezek az érdeklődés tárgyai, mert az ember saját sorsát nem tudja előre látni, érzékelni.

A technika fejlődésével ezen a területen is tapasztalható változás, interneten már elérhető kártyajóslás, asztrológiai elemzés, numerológiai számítás az egyénről, a feltett kérdésről választ lehet kapni. Ez a fajta ismeretszerzés nagyon „gépi”, keresettebb a személyes jóslás igénybevétele. A kettő között foglal helyet a telefonos jóslás, ami egy eléggé felkapott és közkedvelt jóslási forma. Már nem annyira gépi, mégis van emberi kontakt a hang által.

Telefonos jóslásról akkor beszélünk, amikor a jóslás nem személyes találkozás alkalmával történik, hanem telefonon keresztül.

A jós, vagy jövendőmondó általában több jóseszközzel dolgozik. Kártya, illetve kártyák, inga, jósgömb segítségével kap égi jeleket, melyeket értelmez és átadja a kérdezőnek. Személyes jelenlét esetén a jósoltató személy kisugárzásából, testbeszédéből is olvas, adalékot adhat tanácsadásesetén.

Telefonos jóslásnál csak a kérdező hangja jelenthet támpontot tanácsadás esetén, azonban a jóslást a hang nem befolyásolja.