Blog

Újévi tiltások, varázslatok

Tilos újévkor ezeket tenni, mert egész évre elviszi a szerencsét! Újévben nem lehet nő az első látogató, vagy telefonáló, valahogy el kell kerülni. Tilos pénzt kölcsön adni, szemetet leönteni, mert megy vele a pénz és a szerencse is.

Egészség mágiához kell egy pohár víz és egy gyertya. A betegségedet helyezd bele a pohár vízbe, majd nézd a gyertya lángján át. Folyamatosan a lángba kell nézni, mindaddig, amíg e betegséged fel nem égette a láng. Amikor eltűnt a betegség, akkor lásd az egészségessé vált tested, amit a tisztítótűz megújított. Majd ki kell inni a vizet, a pohárral pedig a gyertyát eloltani. Elfújni tilos!

Bőség mágiához sokféle varázslat létezik. Az egyszerűtől a bonyolultabbig, sokféle ismert. Például bőséget hoz a jövő életünkbe a malacsült, a kocsonya, a csirke, liba kacsa pedig elviszi, elszáll a szerencse, a bőség. A bab és a lencse a pénzt szimbolizálják, így jó, ha az is van az ünnepi asztalon.
Egy marék aprópénzzel forduljunk a Hold felé és ajánljuk fel a kezünkben lévő pénzt, majd a Hold fényében lássuk szaporodni a pénzt a kezünkben.
Adj hálát a bőségért!